+387 58 620-710
hotelandricevkonak@gmail.com

O hotelu

„...Onaj ko ga vidi,
misli da je jedno zrno bisera u vodi,
a nebeski svod da mu je školjka...“

U samom srcu Višegrada, na gradskom trgu, na samoj obali rijeke Drine, svoje mjesto pod suncem zauzeo je hotel „Andrićev konak“.

Hotel je okružen kulturnim i istorijskim znamenitostima: Most Mehmed-paše Sokolovića (Ćuprija na Drini), spomen obilježje piscu, kao i kuća u kojoj je Andrić proveo djetinjstvo, te učionica u kojoj je slavni Nobelovac završio osnovnu školu.

U neposrednoj blizini hotela, a i mosta, nalaze se jevrejsko groblje sa spomenikom čuvenoj Lotiki, u pjesmama opjevani Bikavac sa romanesknim hladnjakom i neposrednom blizinom stare crkve na Megdanu, dok se na sam hotel naslanja stari Lotikin hotel.

Hotel raspolaže sa 23 smještajne jedinice ili 60 ležaja, od kojih su: 4 apartmana, 1 porodični apartman, 6 dvokrevetnih, 2 jednokrevetne, 2 trokrevetne, 4 sa francuskim ležajem + pomoćni ležaj i 4 dvokrevetne + klik – klak ležaj.

Sve sobe su u potpunosti opremljene i posjeduju klimu, telefonski priključak, bežični internet i satelitske i zemaljske TV kanale (kablovska TV).

Većina soba ima izuzetno lijep pogled na rijeku Drinu i most Mehmed-paše Sokolovića.

Hotel raspolaže sa tri bašte, od kojih su dvije na samoj obali Drine, na kojima će Vam ljubazno osoblje poslužiti jela iz naše bogate ponude.

Gostima su na raspolaganju i restoran, u kom se pansionski obroci serviraju na hladno-toplom bifeu, a iz koga se nastavlja terasa, takođe sa pogledom na rijeku i most.

Pored svega nabrojanog, gosti mogu uživati i u prijatnom aperitiv baru i okrijepiti se nekim toplim ili hladnim napitkom.

U organizaciji hotela gosti se mogu oprobati u raftingu, sportskom ribolovu, voziti brodićem kanjonom Drine, obići , kuću u kojoj je Andrić proveo djetinstvo, spomen obilježje slavnom piscu, učionicu u kojoj je završio osnovnu školu, gradsku Galeriju, Markovu kulu, Šargansku osmicu, Drvengrad, Andrićgrad, rehabilitacioni centar“ Vilina vlas“, obližnje manastire, te lovišta „Kamenicu“ i „Orline“.

U hotelu se mogu organizovati svečane večere, proslave mature, vjenčanje, krštenje, poslovni sastanci, seminari, razna savjetovanja itd.

Hotel "Andrićev konak" je idealan izbor za poslovne ljude, porodične i grupne dolaske... Kvalitetan smještaj i komfor obezbijeđeni su hotelskim standardima...

U svakom trenutku na raspolaganju Vam je ljubazno osoblje koje se na sve zahtjeve gosta trudi da odgovori u što kraćem roku i na najbolji mogući način... Prilagodićemo se svim Vašim potrebama... Posjetite nas i sami se uvjerite, a mi ćemo se potruditi da opravdamo Vaše povjerenje...

Hotel "Andrićev konak" otvara Vam
vrata dobrodošlice...